Bornmut prvi u šesnaestini finala FA kupa nakon ubedljive pobede nad Svonsijem

Bornmut prvi u šesnaestini finala FA kupa nakon ubedljive pobede nad Svonsijem

Bornmut je postao prvi tim koji se plasirao u šesnaestinu finala FA kupa nakon što je u četvrtak savladao drugoligaša Svonsija sa 5-0. Svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu, a svaki od njih je delo različitih igrača.

Oporavivši se od nedavnog poraza od Liverpula sa 4-0 u Premijer ligi, Bornmut je brzo preuzeo kontrolu nad mečom četvrtog kola. Već posle 14 minuta igre, Bornmut je imao udobnu prednost od 3-0 zahvaljujući golovima Kelija, Skota i Sinistere.

Dejvid Bruks je bio posebno inspirisan na terenu, postigavši prva dva gola na stadionu Vitaliti i dodatno doprinoseći sa asistencijom za gol Dominika Solankea u 35. minutu. Solanke je potom postigao peti gol Bornmuta u 44. minutu, stavljajući tačku na ubedljivu pobedu.

Bornmut je samo dva puta u svojoj istoriji uspeo da prođe dalje od petog kola FA kupa, poslednji put to se dogodilo 2021. godine. Sada su se plasirali u šesnaestinu finala, nadajući se daljem uspehu u ovom takmičenju.

Četvrto kolo FA kupa traje pet dana, a u petak će Totenhem ugostiti branioca titule, Mančester Siti, u meču koji će biti vrhunac ovog dela takmičenja.