Atletiko Madrid nastavlja sa padom nakon novog poraza

Atletiko Madrid nastavlja sa padom nakon novog poraza

Atletiko Madrid se suočava s teškim vremenima, nakon što su igrači pretrpeli još jedan poraz, ovaj put od Real Betisa rezultatom 1:0 u španskoj ligi. Ovaj poraz dolazi nakon neuspeha na domaćem terenu u Ligi šampiona protiv Lila, čime je ekipa Dijega Simeonea zabeležila drugi uzastopni poraz.

U nedeljnom meču, autogol defanzivca Hosea Marije Himenesa u četvrtom minutu postavio je temelje za Atletikovu propast. Ovaj raniji gol odredio je ton utakmice, a Atletiko se borio da pronađe ritam i izjednačenje. Simeone je nakon meča naglasio: „Znamo šta moramo da uradimo, na čemu treba da radimo. Fudbal je sve u tome da se posao obavi, a kada ne možete da pronađete tu dinamiku, patite.“

Sa samo jednom pobedom u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, Atletiko je doživeo veliki pad forme. Njihova jedina pobeda bila je protiv Leganesa rezultatom 3:1, dok su pre toga zabeležili remije protiv Real Madrida i Real Sosijedada, kao i poraz od Benfike sa 4:1 u Ligi šampiona. Ove nepravde na terenu drže madridski klub na četvrtom mestu tabele, sa samo jednim bodom zaostatka za trećeplasiranim Viljarealom i četiri boda manje od gradskog rivala Real Madrida.

Na drugoj strani, Betis je ovom pobedom došao na peto mesto, sa samo dva boda zaostatka za Atletikom. Tim Manuela Pelegrinija postigao je pobedu u pet od poslednjih osam ligaških utakmica, uključujući dve od poslednje tri. Ovaj trijumf bio je značajan, s obzirom na to da je Betis poslednji put pobedio Atletiko na domaćem terenu 2019. godine.

U međuvremenu, Osasuna je prekinula svoj niz bez pobede, ostvarivši pobedu od 2:0 nad Real Sosijedadom. Leganes je briljirao u drugom poluvremenu, postigavši tri gola u pobedi nad Seltom Vigo rezultatom 3:0. Na kraju, Hetafe je izjednačio u 90. minutu protiv poslednjeplasirane Valensije, koja nije zabeležila pobedu u pet uzastopnih mečeva.