Bivši šef F1 dovodi u pitanje Hamiltonovu „smešnu odeću“

Bivši šef F1 dovodi u pitanje Hamiltonovu „smešnu odeću“

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston kritikovao je lošu formu Luisa Hamiltona u sezoni 2022. pored britanskog smisla za oblačenje.

Sedmostruki svetski šampion Hamilton je trenutno šesti u poretku vozača i nije osvojio Grand Prik cele godine dok je zaostajao za timskim kolegom iz Mercedesa Džordžom Raselom.

Pošto je preostala još samo godinu dana do Hamiltonovog ugovora od 40 miliona funti (49 miliona dolara), Eklston je tokom intervjua za Dejli mejl sugerisao da bi Hamilton mogao da proda svoju poziciju šefu Mercedesa Totu Volfu i kaže nešto u stilu: „Ovako koliko dobijam, povući ću se i dati mi polovinu onoga što bih dobio.“

„Toto može da ode i obavi jedan od svojih magičnih poslova, ponudi nekome manje novca i zadrži 20 miliona funti (24,6 miliona dolara)“, predložio je Eklston.

„Toto niko ne treba da kaže ovo jer je on već razmišljao o tome. Luis bi verovatno prestao pod tim okolnostima.

Eklston je priznao da je Rasel dokazao da je pogrešio, za koga nije mislio da je „bio toliko dobar“, ali je uradio „odličan posao“.

„Iznenađen sam. Ili je to slučaj da Luis radi loše? Pomalo i jednog i drugog“, razmišljao je Eklston.

Ovaj 91-godišnjak je tvrdio da je Volfu „pomalo dosta“ Hamiltona, koji se po njegovom mišljenju ne trudi.

„Hajde da to drugačije kažemo, izgleda da Luis ne brine o gubitku. Nije kao on. On je takmičarski karakter, ali gubi malo lako po mom ukusu“, podsmevao se Eklston, koji takođe veruje da Hamilton nije “ aktivno pomaže“ Rasel.

„Mislim da on ništa ne radi. Mislim da ga nije previše briga. Nije spreman da uloži napore u pobedu kao što je učinio.“

Štaviše, Eklston je rekao da je Hamilton dramatično izašao iz svog kokpita u Azerbejdžanu nakon što ga je gurnuo u automobil, dok je takođe tvrdio da pati od loših leđa, bio je „sve jebeno“.

Džordž je viši i da se to nekome dogodilo, desilo bi se i njemu“, rekao je Eklston.

„Bilo je malo Najdžela Mensela u vezi sa tim“, rekao je on, govoreći o svetskom šampionu iz 1993. koji je takođe bio poznat po tome što je tražio izgovore kada je podbacio.

„Barem sa Najdželom, izašao bi iz auta i trljao levu nogu kao da ju je slomio. Sledećeg trenutka, to bi bila desna noga.“

Poslednji koji je dobio udarac od Ecclestoneovog kiselog jezika bio je Hamiltonov smisao za modu.

„Ne znam šta radi oblačivši se u svu tu smešnu odeću. Ima li dogovora s tim? Da li je to da bude primećen? Možda je to to“, Eklston, koji je nedavno uhapšen u domovini svoje supruge u Brazilu sa pištoljem , zaključio je Brit.

Završivši kao treći u Kanadi poslednji put, Hamilton se vraća u akciju na Velikoj nagradi Britanije u Silverstonu 3. jula, dok aktuelni šampion Maks Verstapen vodi u tabeli vozača.