Bez gola za Mbappe u njegovom debiju u španskoj ligi, Real Madrid remizirao 1-1 na Majorci

Bez gola za Mbappe u njegovom debiju u španskoj ligi, Real Madrid remizirao 1-1 na Majorci

Branilac titule Real Madrid nije uspeo da ostvari više od 1-1 na Majorci u prvom meču Kilijana Mbapea u španskoj ligi u nedelju.

U svojoj drugoj utakmici sa Madridom nakon debitovanja sredinom nedelje, Mbappe nije uspeo da se probije. Velikan Francuske postigao je gol u pobedi Madrida od 2:0 protiv Atalante u UEFA Superkupu u sredu.

Trener Madrida Karlo Anćeloti počeo je sa istim timom koji je pobedio Atalantu, sa Rodrigom, Vinisijusom Juniorom i Mbapeom u napadu.

„Oni s vremena na vreme menjaju poziciju“, rekao je Anćeloti o Vinijusu i Mbapeu. „Ponekad Mbape igra centralnije, a ponekad neko od njih dvojice mora da zauzme ovaj bok, bez posebnog plana. Zavisi od toga kako se osećaju u vezi sa tim.“

Rodrigo je doveo Madrid u vođstvo protiv Majorke u 13. minutu meča, ali su domaćini izjednačili golom Vedata Murićija u 53.

„Dobro smo počeli, poveli, a onda smo imali priliku da postignemo drugi gol“, rekao je Anćeloti. „Nismo našli balans u drugom poluvremenu. Mogli smo da izgubimo jer nije bilo balansa pozadi. To nije bila dobra igra. Moramo bolje da se branimo. Mi smo veoma napadački tim, ali odbrambeni balans je fundamentalni faktor.”

Defanzivac Madrida Ferland Mendi isključen je duboko u nadoknadi vremena drugog poluvremena zbog teškog prekršaja nad Murićijem.

„Ne želim da se opravdavam ni za šta, ali samo treba da radimo bolje i sa boljim stavom“, rekao je Anćeloti. „Možemo mnogo da naučimo iz ove utakmice. Sasvim je jasno odakle bi naši problemi mogli doći.“

Među onima koji su gledali meč na stadionu Son Moik bio je i Rafael Nadal, koji je sa ostrva Majorka.

Fudbaleri Majorke postavili su počasnu stražu za osvajače Superkupa, stajali su u redu da aplaudiraju madridskom timu koji je ušao na teren pre početka utakmice.

Real Sosijedad, koji je prošlu sezonu završio na šestom mestu, poražen je kod kuće sa 2-1 od Rajo Valjekana, koji se borio da izbegne ispadanje u prošloj kampanji.

Horhe de Frutos i Serhio Kamelo postigli su golove u drugom poluvremenu i doveli Rajoa u prednost, dok je Sosijedad uspeo da postigne mrežu samo golom Martina Zubimendija duboko u nadoknadi vremena.

Robert Levandovski je u subotu postigao dva gola i doneo Barseloni pobedu od 2-1 nad Valensijom u debiju trenera Hansija Flika u španskoj ligi.

Atletiko Madrid u ponedeljak gostuje Viljarealu.