Bez duela Vavrinke i Đokovića, Van Aš nakon preokreta savladao Švajcarca

Bez duela Vavrinke i Đokovića, Van Aš nakon preokreta savladao Švajcarca

Francuz Luka van Aš pobedio je Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:1 po setovima 1:6, 7:6, 6:4 u prvom kolu Srpska opena, i zakazao duel sa Novakom Đokovićem u drugom kolu.

Delovalo je da će Vavrinka uspeti da prebrodi prvu prepreku na Srpska openu, i da ćemo imati priliku da ponovo gledamo duel Švajcarca sa Đokovićem. Sjajno je ušao u meč, ubedljivo dobio prvi set, u drugom je propustio svoje šanse i Aš ga rešava u svoju korist u taj-brejku. Imao je Vavrika prednost i u odlučujućem setu, ali je Aš preokrenuo rezultat i zasluženo došao do pobede i duela sa najboljim na svetu.

U prvom setu Vavrinka je bio neumoljiv, redom je osvajao gemove i uz dva brejka brzo stigao do 5:0, potom je mirno priveo set kraju za 6:1.

Drugi set doneo je veća uzbuđenja. U prvom gemu Aš propušta dve šanse za brejk. Istom merom uzvratio je Vavrinka u šestom gemu. Pri rezultatu 5:5, Vavrinka ponovo ne koristi čak četiri brejk lopte. Set je rešen u taj-brejku.

Revija mini-brejkova u ovom periodu, Francuz je pet puta oduzeo servis rivalu. Vavrinka je vratio tri pa je Aš stigao do izjednačenja u setovima – 7:4 u taj-brejku.

U odlučujućem setu Švajcarac je uz jedan brejk stigao do prednosti od 3:1. Aš uspeva da preokrene i uz dva brejka osvoji naredna četiri gema. Potom je mirno priveo set i meč kraju – 6:4 u trećem setu.

Van Aš će u drugom kolu igrati protiv Novaka Đokovića. Duel je na programu u sredu.

U prvom meču dana Australijanac Aleksej Popirin je savladao Talona Grikspora iz Holandije sa 2:0 (7:6 /7:4/, 7:6/7:4/).