Belgija se plasirala u osminu finala Eura 2024 posle remija 0:0

Belgija se plasirala u osminu finala Eura 2024 posle remija 0:0

Belgija je u sredu izvukla najbolji rezultat iz remija 0:0 na Evropskom prvenstvu, plasiravši se u šesnaestinu finala, dok je Ukrajina postala prvi tim sa četiri boda u grupi koji je eliminisan.

Nedostatak za Belgijance je što će se sledeće suočiti sa Francuskom i Kilijanom Mbapeom na Euru 2024. u ponedeljak u Dizeldorfu.

Sve četiri ekipe u grupi E završile su sa četiri boda. Prva je završila Rumunija, a slede Belgija i Slovačka. Ukrajina je bila poslednja na gol-razlici.

Rumunija i Slovačka su remizirale 1-1 u Frankfurtu i obe su se plasirale u nokaut fazu.

Trećeplasirani Belgijanci su zamalo imali drugačiju završnicu kada je Ukrajinac Ruslan Malinovskii pokušao da pogodi direktno iz kornera krajem meča. Golman Belgije Koen Kastels uspeo je da odbrani udarac na bližoj stativi.

Belgijski navijači izviždali su tim na kraju utakmice u Štutgart areni, dok su ukrajinske navijače iskazale priznanje reprezentaciji.

Ukrajina je imala još jednu dobru priliku za gol krajem meča, kada se Georgij Sudakov probio kroz odbranu Belgije, ali je šutirao pravo u Kastilsa.

Belgija, koja je izgubila od Slovačke u prvoj utakmici, borila se da ponovo pokrene napad jer Romelu Lukaku nije uspeo da iskoristi najbolju šansu svog tima u prvom poluvremenu.