Barselona pobedila Šahtjor u Ligi šampiona

Barselona pobedila Šahtjor u Ligi šampiona

Barselona je ostvarila pobedu kod kuće u utakmici Grupe H Lige šampiona, nadmašujući Šahtjor iz Donjecka rezultatom 2:1. Domaći tim je dominirao od početka utakmice, iako je igrao bez nekoliko ključnih igrača zbog povrede i suspenzije.

Prvi gol na utakmici postigao je Feran Tores u 28. minutu, volejom iz skoka nakon što je Fermin Lopez iz blizine pogodio desnu stativu. Iako je gol prvobitno bio isključen zbog sumnje na ofsajd, VAR provera je potvrdila da je Lopez bio u dozvoljenoj poziciji pri udarcu.

Barselona je propustila nekoliko prilika da poveća svoje vođstvo, ali je Lopez uspeo da to učini u 36. minutu gromoglasnim udarcem koji se odbio od leve stative i prešao gol-liniju.

Iako je Lopez još dva puta pogodio stativu i imao dva gola poništena zbog ofsajda, Šahtjor je uspeo da smanji zaostatak kada je Georgij Sudakov postigao gol u 62. minutu.

Unatoč kasnom pritisku Šahtjora, Barselona je uspela da sačuva vođstvo i ostvari svoju treću uzastopnu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Barselona trenutno zauzima prvo mesto u Grupi H sa devet bodova, sa šest bodova prednosti u odnosu na Porto, koji ima odigranu utakmicu manje. Šahtjor je na trećem mestu sa tri boda.

Trener Barselone, Ćavi Ernandez, izrazio je zadovoljstvo pobedom, ističući da je ova utakmica bila ključna za njihov plasman u narednu fazu takmičenja. Lopez, igrač utakmice, takođe je bio srećan zbog svojeg doprinosa timu i postignutog gola.

Barselona će se nadati da će održati svoj uspeh u Ligi šampiona i nastaviti sa dobrim igrama u grupnoj fazi takmičenja.