Barselona poražena od ajo Valjekana rezultatom 1-2

Barselona poražena od ajo Valjekana rezultatom 1-2

Barselona je propustila zlatnu priliku da produži vođstvo na vrhu La Lige pošto je u sredu pretrpela šokantan poraz od Rajo Valjekana od 2:1 zahvaljujući golovima u svakom poluvremenu Alvara Garsije i Fran Garsije.

Sa sedam utakmica do kraja, Barsa je prva u ligi sa 76 bodova, 11 ispred drugoplasiranog Real Madrida, koji je u utorak takođe bio zaprepašćen sa 4-2 kod niske Đirone. Rajo Valjekano je deveti sa 43 boda, četiri manje od mesta u evropskim kvalifikacijama.

Rajo je zaustavio Barsin niz od sedam utakmica bez poraza u ligi hrabrom igrom pred svojim navijačima na rasprodanom stadionu Valjekas.

Bili su bolja ekipa tokom većeg dela meča protiv šašave Barse i otvorili rezultat u 19. minutu nakon što je Serhio Kamelo izazvao Gavija i brzo nahranio Alvara Garsiju koji je nezaustavljivim niskim udarcem prošao pored Marka-Andrea ter Štegena.

Rajo se vratio na prvo mesto u drugom poluvremenu i povećao vođstvo u 52. minutu zahvaljujući sjajnom pokušaju Frana Garsije, koji je ukrao loptu Frenkieju de Jongu na sredini terena i protrčao kroz srce odbrane Barse i izjednačeno postigao pogodak. završiti pored Ter Stegena.

Barsa je smanjila zaostatak preko Roberta Levandovskog, koji je uhvatio izgubljenu loptu u petercu i ubio je u mrežu u 83. minutu.