Barselona nastavila pobednički niz, ali ostala bez ter Štegena zbog povrede kolena

Barselona nastavila pobednički niz, ali ostala bez ter Štegena zbog povrede kolena

Barselona je nastavila impresivan niz pobeda na početku sezone španske lige, ali je cena bila visoka jer su izgubili golmana Mark-Andrea ter Štegena zbog ozbiljne povrede kolena. U meču protiv Viljareala, Barselona je slavila rezultatom 5-1, ostvarivši šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Međutim, ter Štegen je napustio teren na nosilima neposredno pre poluvremena nakon što je nezgodno pao prilikom skoka za loptom, osećajući bol u desnom kolenu.

Ovo je samo najnovija u nizu povreda koje su pogodile Barselonu pod vođstvom trenera Hansija Flika. Već su bili bez ključnih igrača poput Danija Olma, Frenkieja de Jonga, Gavija i Ronalda Arauha. Uprkos tome, Robert Levandovski je postigao nekoliko golova u prvom poluvremenu, dok su Rafinja i Pablo Tore doneli dodatne pogotke za katalonski klub.

Barselona dominira nad svojim protivnicima sa impresivnim skorom od 22-5 u prvih šest utakmica, što im donosi četiri boda prednosti u odnosu na Real Madrid, koji je takođe zabeležio pobedu nad Espanjolom u subotu.

U drugim rezultatima nedeljnog kola, Hetafe i Leganes su odigrali nerešeno 1-1, dok je Atletik Bilbao savladao Seltu Vigo rezultatom 3-1.