Barselona pobedila Osasunu 2:0 i osigurala revanš u finalu Superkupa Španije

Barselona pobedila Osasunu 2:0 i osigurala revanš u finalu Superkupa Španije

U četvrtak je Barselona ostvarila pobedu nad Osasunom rezultatom 2:0, postavši tako finalista Superkupa Španije gde će se suočiti sa Real Madridom u Saudijskoj Arabiji. Robert Levandovski i Lamine Jamal bili su strelci za Barselonu, koja je prošle godine osvojila Superkup bez Lionela Mesija.

Nakon nekoliko uzastopnih neubedljivih nastupa u domaćem prvenstvu, Barselona je imala pritisak da pokaže bolje izdanje u Superkupu. Levandovski je postigao prvi gol u 59. minutu nakon asistencije Ilkaia Gundogana, dok je Jamal potvrdio pobedu u nadoknadi vremena.

Osasuna, koja nije uspela stvoriti značajnije prilike, pokušavala je pritisnuti, ali je naišla na čvrstu odbranu Barselone. Uprkos povredi mišića koja je naterala Rafinju da bude zamenjen, Barselona je uspela održati kontrolu tokom utakmice.

Finalni duel između Barselone i Real Madrida obećava uzbudljivu borbu za prestižni trofej, a ovo će biti prilika za oba kluba da pokažu svoje kvalitete u ovom takmičenju.

Superkup Španije, koji se igra u Saudijskoj Arabiji od 2020. godine, donosi novi format „fajnal-fora“ i unapređene mogućnosti praćenja utakmica, uključujući dostupnost audio zapisa između zvaničnika tokom video pregleda. Ovo takmičenje predstavlja atraktivni deo španskog fudbalskog kalendara, a finalni okršaj obećava uzbuđenje za ljubitelje fudbala.