Barselona se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja nakon pobede nad Unionistas

Barselona se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja nakon pobede nad Unionistas

Barselona je podigla tempo u drugom poluvremenu i pobedila trećeligaša Unionistas sa 3-1, plasiravši se tako u četvrtfinale Kupa kralja u četvrtak. Nakon izjednačenog rezultata od 1-1 na poluvremenu, Barselona je dominirala u drugom delu igre, a golovima Žila Koundea i Alehandra Baldea obezbedila je prolaz u sledeću fazu takmičenja.

Alvaro Gomez je sjajnim golom doneo prednost domaćinima u 31. minutu, ali je Feran Tores izjednačio za Barselonu u poslednjim trenucima prvog poluvremena. U nastavku, Kounde i Balde su postigli golove u 69. i 73. minutu, čime su potvrdili pobedu za Barselonu.

Iako je Unionistas imao nekoliko prilika, golman Barselone Injaki Penja je sa nekoliko dobrih odbrana održao udobno vođstvo svoje ekipe. Ovom pobedom, Barselona je zakoračila ka cilju osvajanja Kupa kralja, a naredni protivnik biće poznat nakon žreba koji će se održati u petak.

Barselona, najuspešniji klub u istoriji Kupa kralja sa 31 osvojenom titulom, traži svoj prvi pehar u ovom takmičenju od 2021. godine. Branilac titule, Real Madrid, igraće u poslednjoj osmini finala protiv Atletiko Madrida u četvrtak.