Bajern se vratio na prvo mesto prekinuvši niz bez pobeda pobedom od 4:2 protiv Volfsburga

Bajern se vratio na prvo mesto prekinuvši niz bez pobeda pobedom od 4:2 protiv Volfsburga

Minhenski Bajern je postigao tri gola u fantastičnim 10-minutnim periodima u prvom poluvremenu da bi se u nedelju savladao domaćina VfL Volfsburg sa 4-2, okončavši seriju od tri utakmice bez pobede u ligi i povratio prvo mesto.

Bavarci su ušli u meč sa šefovima klubova u javnoj svađi sa povređenim golmanom Manuelom Nojerom zbog prošlonedeljnog otpuštanja njegovog bliskog prijatelja, trenera golmana Tonija Tapalovića, i tri uzastopna ligaška remija od 1-1 od početka sezone u januaru.

Bajernu, koji se za devet dana susreće sa Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona, bio je očajan za pobedu i trebalo mu je samo devet minuta da pokažu da misle na posao.

centaršut Kingslija Komana prošao je pored golmana Volfsburga Koena Kastelsa i u dalji ugao nakon što Tomas Miler iz Bajerna nije uspeo da se poveže ispred gola.

Nije bilo sreće sa drugim golom Komana u 14. kada je krilo Francuske zagrmelo iz voleja na daljoj stativi nakon preciznog centaršuta Žoaa Kansela.

Bajern je postigao 3-0 pet minuta kasnije preko Milera, koji je svojom 427. utakmicom u Bundesligi izjednačio klupski rekord pokojnog Gerda Milera svih vremena za igrača sa terena.

Zatim su uzeli gas, ostavljajući Volfsburgu previše prostora.

Bajern je kažnjen zbog samozadovoljstva minut pre pauze kada je Jakub Kaminski uhvatio živu odbranu gostiju kako drema brzim jedan-dva i finim finišom.

Stvari su postale još gore nakon prekida sa Bajernovom Džošuom Kimihom, koji je prvi put u karijeri u Bundesligi isključen sa drugim žutim kartonom, a Vukovi su propustili zlatne šanse preko Matijasa Svanberga i Baku Ridla.

Na klupi, trener Bajerna Julijan Nagelsman bio je ljut na odbrambenu operaciju svog tima pre nego što im je Džamal ​​Musijala nakratko smirio živce odličnim solo naporom u 73. meču.

Svanberg je još jednom smanjio zaostatak osam minuta kasnije, a onda je video kako golman Iann Sommer odbrani njegov šut iz nadoknade vremena dok su gosti držali pobedu i pomerili se na 40 poena, jedan iznad drugoplasiranog Union Berlina. Borusija Dortmund je treća sa 37.