Bajern odao počast Bekenbaueru u pobedi nad Hofenhajmom

Bajern odao počast Bekenbaueru u pobedi nad Hofenhajmom

Bajern iz Minhena je iskazao snažno poštovanje prema legendarnom fudbaleru Francu Bekenbaueru tokom utakmice protiv Hofenhajma u petak. Džamal Musijala je briljirao postigavši dva gola, dok je Hari Kejn započeo 2024. godinu golom, obeležavajući tako prvu utakmicu Bundeslige nakon Bekenbauerove smrti. Utakmica je završena rezultatom 3:0 u korist Bajerna.

Prepoznatljiva poruka „Hvala ti, Franc“ svetlela je duž spoljne strane stadiona, dok su igrači nosili broj 5 na prednjoj strani dresova kao počast preminulom fudbalskom velikanu. Bajern je inicirao komemorativni trenutak noseći Bekenbauerov broj tokom zagrevanja.

Džamal Musijala je bio zvezda utakmice, postigavši prvi gol u 18. minutu, dok je drugi usledio u 70. minutu nakon izuzetnog driblanja i preciznog završetka. Hari Kejn je potvrdio pobedu Bajerna u 90. minutu postigavši svoj 22. gol u Bundesligi ove sezone.

Bekenbauer, poznat po svojoj blistavoj karijeri kao igrač i trener, preminuo je u 78. godini, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu fudbala. Bajern planira organizovati svečanu komemoraciju na svom stadionu u narednim danima, kako bi se odao dubok respekt prema legendi nemačkog fudbala.

Pobedom nad Hofenhajmom, Bajern ostaje na drugom mestu na tabeli Bundeslige, s jednim bodom zaostatka za liderom Bajerom iz Leverkuzena. Džamal Musijala i Hari Kejn, ključni igrači ove utakmice, dodali su emotivnu dimenziju uspehu Bajerna na terenu, posvećujući pobedu velikom Francu Bekenbaueru.