Bajern pobedio Verder rezultatom 2-1 i povećao prednost od četiri boda

Bajern pobedio Verder rezultatom 2-1 i povećao prednost od četiri boda

Minhenski Bajern je bio primoran da naporno radi više od sat vremena pre nego što se u subotu borio protiv domaćina Verdera sa 2:1 i tako zaostao na četiri boda na vrhu Bundeslige sa tri utakmice do kraja, prenosi Rojters.

Golovi Serža Gnabrija i Leroja Sanea u drugom poluvremenu doneli su Bajernu drugu pobedu u poslednja četiri prvenstvena meča i popeo se na 65 bodova, četiri ispred Borusije Dortmund, kojoj su preostala četiri meča i koja će u nedelju ugostiti VfL Volfsburg.

Bavarci, kojima je preostala samo Bundesliga da se bore posle izlaska iz Kupa Nemačke i Lige šampiona poslednjih nedelja, imali su Verder na leđima od početka, ali im je, uprkos posedu, nedostajao poslednji udarac ispred gola.

Domaćini, bez povređenog najboljeg strelca Bundeslige Niclasa Fuellkrug-a, postepeno su se našli na nogama, ali su se mučili da pretvore svoje šanse, a Kristijan Gros je propustio najbolji pokušaj nakon što je šutirao široko nakon dobrog solo serije.

Bajern, koji je jurio za rekordnom 11. uzastopnom titulom u ligi, savršeno je izveo brzi potez u 56., ali je Sadio Mane poslao Gnabri-jevo smanjenje.

Uloge su zamenjene šest minuta kasnije kada je reprezentativac Senegala ušao u peterac, a Gnabri je ušao u vođstvo.

Pogodak je odmah skinuo teret Bajernu sa ramena, a zamenik Sane se usekao u peterac sa desne strane i izbušio njihov drugi u 72. meču.

Niklas Šmit je uneo neku kasnu dramu u igru kada je ubacio loptu pored golmana Ianna Somera i ubacio u korner u 87. i smanjio zaostatak.