Atletiko Madrid izborio remi 2-2 protiv Seltika u Ligi šampiona

Atletiko Madrid izborio remi 2-2 protiv Seltika u Ligi šampiona

Atletiko Madrid je uspeo da se izbori za remi u dinamičnom okršaju Grupe E Lige šampiona, u kojem je dva puta nadoknadio zaostatak i završio utakmicu sa 10 igrača. Duel na rasprodatom Seltik parku obeležio je brzi start domaćina, ali Atletiko se vratio hrabro.

Kjogo Furuhaši iz Seltika iskoristio je rani pritisak domaćina i postigao dva rana gola, brzo stvarajući prednost za ekipu. Međutim, Atletiko se nije dao lako, a Antoan Grizman je izjednačio rezultat iz jedanaesterca nakon faula nad Nahuelom Molinom.

Luis Palma je ponovo doveo Seltik u vođstvo spektakularnim udarcem, ali Atletiko nije popuštao. Alvaro Morata je postigao drugi gol za španski tim, izjednačujući rezultat u 53. minutu.

Iako su gosti dominirali ka kraju utakmice, nisu uspeli da pronađu pobednika. Ipak, izazov za Atletiko predstavlja činjenica da su poslednjih nekoliko minuta odigrali sa 10 igrača nakon što je Rodrigu de Pola isključen zbog drugog žutog kartona.

Ostavivši Seltik iza sebe sa jednim bodom, Atletiko Madrid sada zauzima drugo mesto u grupi, sa nadom da će se nastaviti boriti za prolazak u narednu fazu takmičenja.