Atletiko Madrid kreće u rekonstrukciju: Novi igrači kao ključ za povratak u borbu za titulu

Atletiko Madrid kreće u rekonstrukciju: Novi igrači kao ključ za povratak u borbu za titulu

Atletiko Madrid je započeo najambiciozniju rekonstrukciju tima u poslednjim godinama, odlučan da Dijegu Simeoneu pruži ekipu koja će biti konkurentna u trci za titulu španskog prvaka. Ovaj plan se odvija u senci velikog transfera Kilijana Mbapea u redove njihovog najvećeg rivala, ali Atletiko tiho radi na formiranju moćnog sastava.

Klub su napustili nesrećni Alvaro Morata i neki veterani defanzivci, dok su stigla značajna pojačanja. Napadač argentinske reprezentacije, Hulijan Alvarez, došao je iz Mančester Sitija za 75 miliona evra, predvodeći novi talas igrača. Norveški golgeter Aleksander Sorlot, koji je prošle sezone postigao 23 gola u La Ligi, stigao je iz Viljareala, dok je Robin Le Normand pojačao odbranu nakon osvajanja Evropskog prvenstva sa Španijom. Konor Galager iz Čelsija će doneti dodatnu energiju u veznom redu.

Iako je Atletiko potrošio preko 180 miliona evra na nove igrače, tim još uvek traži svoju formu. U prva tri kola imaju samo jednu pobedu, a poslednji meč završili su bez golova protiv novopromovisanog Espanjola.

Simeoneov tim čeka težak zadatak ove subote, kada će gostovati Atletik Bilbau na stadionu San Mames. Bilbao, predvođen braćom Vilijams, predstavlja ozbiljan izazov za Atletiko, koji se trenutno nalazi na petom mestu sa pet bodova, dok Barselona vodi na tabeli sa maksimalnih devet bodova.

„Igranje u Bilbau je uvek izazovno,“ rekao je Simeone. „Moramo da prenesemo igru na naš teren kako bismo došli do pozitivnog rezultata.“

U subotu, Barselona će pokušati da nastavi savršen niz protiv Valjadolida, dok će Real Madrid u nedelju ugostiti Real Betis, tražeći pobedu nakon remija sa Las Palmasom. Svi pogledi će biti usmereni i na Mbapea, koji će pokušati da postigne svoj prvi gol u prvenstvu posle uspeha u Superkupu Evrope.