Atletiko Madrid zaprepašćen posle najvećeg poraza u Evropi od 2021: „Bilo je stvarno loše“

Atletiko Madrid zaprepašćen posle najvećeg poraza u Evropi od 2021: „Bilo je stvarno loše“

Poraz Atletiko Madrida od 4:0 od Benfike u Ligi šampiona u sredu bio je najgori poraz tima u Evropi u poslednje tri godine, prema UEFA.

Tim Dijega Simeonea izgubio je istim rezultatom od minhenskog Bajerna u grupnoj fazi najvećeg evropskog klupskog takmičenja 2021. godine.

Poraz od Benfike od četiri gola je zajednička najveća margina poraza Atletika u UEFA klupskim takmičenjima. Prethodno je pet puta gubila sa četiri gola.

„Od početka je bilo jako loše“, rekao je golman Atletika Jan Oblak. „Nismo igrali od početka do kraja. Uradili su sjajan posao, imaju sjajan tim i zaslužuju pobedu. Oni su uradili mnogo više od nas. Na našu nesreću, izgubili smo 4-0, a moglo je i više.

Pobeda Benfike izjednačila je najveću pobedničku razliku jednog portugalskog tima protiv španskog u meču Kupa Evrope ili Lige šampiona. Takođe je doneo i drugu pobedu, savladavši Real Madrid sa 5-1 u februaru 1965.

Muhamed Kerem Akturkoglu je otvorio gol u 13. minutu, a Anhel Di Marija, Aleksander Bah i Orkun Kokču dodali su golove u drugom poluvremenu za portugalski klub. Di Marija i Kokcu su izveli jedanaesterce.

Iskoristili su sve greške koje smo mogli da napravimo i istina je da su zaslužili da pobede“, rekao je Simeone.

Neuobičajeni poraz od Atletika usledio je posle napetog derbija španske lige protiv Madrida u nedelju, kada je Atletiku bio potreban gol Anhela Koree u nadoknadi vremena da bi spasao remi 1-1 na svom stadionu Metropolitano.

Atletiko, inače poznat po čvrstoj odbrani pod Simeoneom, poslednji put je primio četiri gola u ligaškom meču protiv Osasune u maju, kada je izgubio 4-1 kod kuće u svojoj pretposlednjoj utakmici u sezoni.

Atletiko je svoju kampanju u Ligi šampiona započeo pobedom od 2-1 protiv Lajpciga na Metropolitanu. Imao je samo jednu pobedu u naredna tri prvenstvena meča nakon toga.

Klub će morati da zatvori deo stadiona na tri meča zbog problema sa navijačima na derbiju protiv Madrida, kada su neki od njegovih navijača bacali predmete na teren nakon gola Madrida, zbog čega je arbitar poslao igrače u svlačionice i prekidanje igre duže od 15 minuta.