Atletiko kasno dolazi do izjednačenja protiv Madrida u derbiju prekinutom nakon ubačenih predmeta na teren

Atletiko kasno dolazi do izjednačenja protiv Madrida u derbiju prekinutom nakon ubačenih predmeta na teren

Anhel Korea je postigao gol u nadoknadi vremena, a Atletiko Madrid je remizirao 1-1 sa Real Madridom u napetom derbiju španske lige koji je prekinut na oko 15 minuta u drugom poluvremenu nakon što su navijači Atletika bacali predmete na teren.

Korea je izjednačio za Atletiko u odmetu pet minuta u produžetku golom koji je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je dosuđen nakon video pregleda. Eder Militao je doveo Madriđane u vođstvo u 64.

Remijem je Madrid ostao na drugom mestu, sa tri boda zaostatka za liderom Barselonom, koja je u subotu izgubila od Osasune sa 4-2 i prekinula niz od sedam pobeda. Atletiko je bio treći sa dva boda manje od Madriđana posle osam kola.

Markos Ljorente iz Atletika isključen je u nadoknadi vremena zbog teške greške.

Derbi je prekinut ubrzo nakon gola Madriđana na Metropolitanu, a sudija je poslao igrače u svlačionice nakon što su navijači Atletika neprestano bacali predmete na teren.

Militao je slavio pored bočne linije pred navijačima Atletika, a golman Madrida Thibaut Courtois je viđen kako provocira navijače Atletika nakon što je Militao postigao gol.

Kurtoa je bio taj koji je upozorio sudiju da su predmeti — uključujući upaljače — ubačeni na teren.

Defanzivac Atletika Hose Marija Himenez i vezista Koke Resuresion otišli ​​su da razgovaraju sa navijačima u delu iza Kurtoisovog gola. U tom delu se obično nalaze radikalniji navijači Atletika. Trener Atletika Dijego Simeone takođe je nekoliko puta tražio od navijača da se ponašaju.

U poruci preko stadiona piše da je meč prekinut na 15 minuta i da će biti prekinut ako se problem nastavi.

Prekid je usledio dan nakon što je španska liga saopštila da će zatražiti od policije da reaguje protiv promotera kampanje na društvenim mrežama za koju je liga rekla da je usmerena na promovisanje rasističkih dela protiv zvezde Madrida Vinisija Juniora na derbiju.

Kampanja na društvenim mrežama zasnovana je na heštegu koji podstiče navijače Atletika da nose maske za lice, očigledno da bi vlastima otežale identifikaciju pojedinaca koji učestvuju u rasističkim skandiranjima ili uvredama.

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju navijače Atletika pre meča kako skandiraju „Vinicijus je drugačiji“.

Vinisijus se povremeno sukobljavao sa igračima Atletika u Metropolitanu.

Četvrtoplasirani desetočlani Atletik Bilbao priznao je izjednačenje u nadoknadi vremena u nerešenom rezultatu 1-1 sa Seviljom kod kuće, dok je Đovani Lo Selso postigao gol u 85. minutu u pobedi Real Betisa na domaćem terenu nad Espanjolom od 1-0.

Jago Aspas je izjednačio u 81. minutu za Seltu iz Viga u remiju 1-1 protiv gostovanja Đirone.