Berenger sa dva gola podiže Atletik Bilbao na treće mesto u španskoj ligi

Berenger sa dva gola podiže Atletik Bilbao na treće mesto u španskoj ligi

Aleks Berenger je briljirao postigavši dva gola u trijumfu Atletika Bilbaa nad Real Sosijedadom rezultatom 2:1, čime su domaćini zauzeli treće mesto u La Ligi. Ovom pobedom, Atletik je pretekao Barselonu i Atletiko Madrid, te se sada nalazi u trci za plasman u Ligu šampiona u sledećoj sezoni.

Berenger, koji je iskoristio odsustvo Injakija Vilijamsa, postigao je dva gola u 32. i 40. minutu, obeleživši odlične trenerske poteze i dodavanja mladog Nika Vilijamsa. Tim Ernesta Valverdea ostaje neporažen u 13 uzastopnih utakmica u ligi i Kupu Kralja, osvajajući poslednje četiri prvenstvene utakmice.

„Zašto ne možemo sanjati o kvalifikacijama za Ligu šampiona?“ rekao je vezista Atletika Oihan Sancet, naglašavajući ambicije tima. Sosijedad je kasno odgovorio golom Mikela Ojarzabala u 88. minutu, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Atletik Bilbao sada ima priliku za ozbiljan obračun s najboljima, dok se Barselona, Atletiko Madrid, i Osasuna suočavaju s odloženim utakmicama ovog kola zbog Superkupa Španije.