Atalanta obezbedila mesto u Ligi šampiona u Seriji A, a sledeće je finale Lige Evrope

Atalanta obezbedila mesto u Ligi šampiona u Seriji A, a sledeće je finale Lige Evrope

Atalanta je u subotu obezbedila plasman u Ligu šampiona pobedom od 2:0 nad Lečeom u pretposlednjem kolu Serije A.

Tim iz Bergama je na petom mestu, šest bodova ispred Rome, i drži taj-brejk nad Đalorosijem nakon što je pobedio Romu prošlog vikenda. Atalanta se takođe kretala za jedan bod od četvrtoplasiranog Juventusa.

Italija će imati najmanje pet timova u Ligi šampiona sledeće sezone, a mogla bi da zaradi i šestu ako Atalanta u sredu u finalu Lige Evrope savlada neporaženi Bajer iz Leverkuzena.

„Sutra ćemo početi da razmišljamo o tome. Večeras želimo da uživamo u ovome“, rekao je napadač Atalante Đanluka Skamaka na pitanje o utakmici protiv Leverkuzena.

Atalanta je gubila od Juventusa rezultatom 1-0 u finalu Kupa Italije, a Šarl De Keteler i Skamaka su postigli gol u razmaku od pet minuta ubrzo posle pauze.

Skamaka je namestio De Ketelaera i potom krenuo u drugu.

Skamaka je ove sezone postigao 18 golova i pružio sedam asistencija u 41 meču u svim takmičenjima.

„Tim mi mnogo pomaže da iskoristim svoje veštine“, rekao je on. „Dobar je trenutak.“

Atalanta će se posle dvogodišnjeg odsustva vratiti u Ligu šampiona. Njegov najbolji rezultat u najvećem evropskom klupskom takmičenju bilo je četvrtfinale 2020. godine.

Takođe, Torino je pobedio drugoplasirani Milan sa 3-1 golovima Duvana Zapate, Ivana Ilića i Rikarda Rodrigeza kako bi održao nade da će se kvalifikovati za Ligu Konferencije Evrope. Za Milan je pogodio Ismael Benaser.

Torino se popeo na deveto mesto, dok je Milan već obezbedio drugo mesto iza italijanskog šampiona Intera.