Arsenal doživeo neočekivan poraz od Bournemoutha

Arsenal doživeo neočekivan poraz od Bournemoutha

U subotu, titulu jureći Arsenal doživeo je neočekivan poraz od Bournemoutha rezultatom 2-0, što je jedno od najvećih iznenađenja u rastućoj Engleskoj Premier ligi. Arsenal, koji je bio drugoplasirani u poslednje dve sezone, imao je priliku da zauzme prvo mesto na tabeli pobedom, ali je prvi put izgubio nakon što je ostao sa desetoricom igrača kada je Vilijam Saliba isključen pred poluvreme. Golovi Rajana Kristija i Justina Kluiverta osigurali su pobedu za Bournemouth na stadionu Vitality, ostavivši Arsenal na trećoj poziciji, bod iza lidera Liverpula i izjednačen sa Mančester Sitijem na drugom mestu, iako je odigrao više utakmica od svojih rivala u borbi za titulu.

Dok je poraz Arsenala bio šokantan, Mančester Junajted je zabeležio tek treću pobedu u ligi pobedivši Brentford rezultatom 2-1. Četvrtoplasirana Aston Vila se približila vrhu tabele, stigavši na bod zaostatka za liderom Liverpulom i izjednačena je sa Arsenalom nakon pobede nad Fulamom rezultatom 3-1. Brajton je bio tri boda iza vodeće pozicije nakon pobede nad Njukaslom rezultatom 1-0.

Totenhem je postigao tri gola u osam minuta u pobedi nad Vest Hemom rezultatom 4-1. Aleksandro Garnacho je postigao gol iz sjajnog voleja dok je Mančester Junajted uspeo da se vrati i pobedi Brentford. Argentinec je pogodio sa tesnog ugla posle dodavanja Markusa Rašforda odmah nakon poluvremena. To je pokrenulo povratak koji je doveo do pobede golom Rasmus Hojlunda i olakšanja za menadžera Erika ten Haga.

Vila je stigla do četvrtog mesta nakon što je nadoknadila zaostatak od gola protiv Fulama kada je Raul Himenez doveo Fulam u vođstvo u petom minutu. Morgan Rodžers je brzo izjednačio četiri minuta kasnije, a Oli Votkins je postigao drugi gol u 59. minutu. Vodeći 2-0 posle 28 minuta na stadionu Sent Meris, poslednjeplasirani Sautempton je izgledao kao da će ostvariti svoju prvu pobedu u ligi. Ipak, Lester je imao drugačije planove. Drugopoluvremeni golovi Facunda Buonanotea, Džejmija Vardija sa bele tačke i Džordana Ajeva obezbedili su neobičan preokret koji je Sautempton držao na dnu tabele i pomerio Lester šest bodova iznad zone ispadanja.

Takođe, Everton je pobedio Ipsvič 2-0 i tako se odvojio pet bodova iznad zone ispadanja. Impresivan start Brajtona pod vođstvom trenera Fabijana Hercelera nastavljen je pobedom nad Njukaslom. Herceler, rođen u Teksasu, ostavio je svoj trag u vrhunskom engleskom fudbalu nakon što je preuzeo tim ovog leta. Herceler takođe postiže sjajne rezultate sa Denijem Velbekom, koji je postigao gol u 35. minutu na Sent Džejms Parku, svom petom golu sezone.

Totenhem je bio u zaostatku nakon gola Muhameda Kudusa u 18. minutu na stadionu Totenhem Hotspur, ali se vratio sa sjajnom drugom polovinom utakmice. Dejan Kuluševski je izjednačio u 36. minutu, a nakon pauze domaći tim je preuzeo kontrolu. Iv Bisoa je pogodio u 52. minutu, a Alfonse Areola je postigao autogol tri minuta kasnije. Son Hung-min je dodao četvrti gol u šezdesetom minutu. Vest Hem je ostao sa desetoricom igrača u 86. minutu kada je Kudus isključen zbog guranja Miki van de Vena u besnom sukobu.