Arsenal ponovo na vrhu tabele nakon pobede protiv Brajtona

Arsenal ponovo na vrhu tabele nakon pobede protiv Brajtona

Nakon prošlosezonskog izazova u Premijer ligi koji je Arsenal vodio 248 dana bez osvajanja titule, klub se ponovno nalazi u vrhu tabele. Mikel Artetin tim se privremeno vratio na vrh nakon nedeljnje pobede od 2-0 protiv Brajtona.

Iako Liverpul ima šansu da preuzme prvo mesto u susretu sa Mančester junajtedom kasnije u nedelju, Arsenal je iskoristio iznenadni remi branioca titule Mančester sitija protiv Kristal Palasa u subotu.

Gabrijel Hesus i Kaj Haverc su postigli golove u drugom poluvremenu na stadionu Emirejts, čime su povećali prednost Arsenala nad četvrtoplasiranim Sitijem na pet bodova. Arsenal je sada dva boda ispred Liverpula.

Aston Vila je takođe u izazovu, s obzirom na njihovu izvanrednu formu u ranoj sezoni. Unai Emerijev tim je nadoknadio zaostatak od 1-0 protiv Brentforda, pobedivši 2-1 nakon crvenog kartona Bena Mija i golova Aleksa Morena i Olija Votkinsa.

Mohamed Kudus, nova akvizicija Vest Hema, nastavlja impresionirati. Postigao je dva gola u pobedi od 3-0 protiv Vulvsa, dodajući još dva svom učinku ove sezone. Vest Hem sada ima osam golova u svim takmičenjima.

Nažalost, kapiten Lutona, Tom Lokjer, prošao je kroz testove i skeniranje nakon srčanog zastoja tokom subotnje utakmice protiv Bornmuta. Defanzivac se srušio na teren, što je rezultiralo prekidom utakmice. Luton prati njegovo stanje i pruža potrebnu medicinsku pažnju.