Arsenal je zakazao termin za FA kup sa Man Sitijem

Arsenal je zakazao termin za FA kup sa Man Sitijem

OKFORD – Lideri Premijer lige Arsenal rezervisao je meč četvrtog kola FA kupa protiv Mančester sitija pošto je u ponedeljak uveče pobedio trećeligaša Oksford junajted sa 3:0, zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu Mohameda Elnenija i Edija Nketija, preneo je Rojters.

Oksford se više od toga držao u prvom poluvremenu, dajući Arsenalu nekoliko zabrinjavajućih trenutaka dok je njihove slavne protivnike ograničio na polovične šanse na drugom kraju.

Kada je Elneni prekinuo ćorsokak, metkom glavom iz slobodnog udarca Fabija Vijeire u 63. minutu, Arsenal je bio prejak za Oksford. Bio je to prvi pogodak Egipćanina za njegov klub od maja 2021.

Nketiah se uverio u pobedu sedam minuta kasnije uz još jednu asistenciju Vieire, pre nego što je postigao svoj peti gol u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima za Tobdžije 14 minuta s vremena na vreme i stavio pečat na teško zarađenu pobedu Arsenala.

Putovanje u Siti šampiona Premijer lige krajem meseca je Arsenalova nagrada za pobedu, pošto ekipa Mikela Artete nastavlja svoju dobru sezonu.

Arsenal je sada pobedio u poslednjih 14 mečeva u FA kupu protiv ekipa koje nisu prve dve divizije engleskog fudbala. Reksam je bio poslednja ekipa koja nije u prve dve lige koja je eliminisala Arsenal u januaru 1992.

„Uvek je teško pobediti u ovim rundama“, rekao je Arteta za ITV Sport. „Morate biti strpljivi, a mi smo čekali otvaranje.

„Edi postiže golove i doprinosi načinu na koji igramo i ja sam oduševljen zbog njega. On mora da daje golove i on to radi.“