Arsenal se vraća na pobednički put pobedivši Sevilju sa 2:0 u Ligi šampiona

Arsenal se vraća na pobednički put pobedivši Sevilju sa 2:0 u Ligi šampiona

Arsenal je uspeo da se vrati na pobednički put u Ligi šampiona nakon rutinske pobede nad Seviljom rezultatom 2:0. Ovaj trijumf čini veliki korak ka kvalifikacijama za eliminaciju ovog prestižnog takmičenja.

Nakon uzastopnih poraza u Liga kupu i Premijer ligi, Arsenal je nastavio da dominira u Ligi šampiona. Golovi Leandra Trosarda i Bukaija Sake učvrstili su njihovu poziciju kao lidera Grupe B.

Trossard je postigao pogodak u 29. minutu, stavljajući Arsenal u prednost, dok je Saka potvrdio superiornost svog tima izvrsnim pogotkom sredinom drugog poluvremena.

Šampion Lige Evrope, Sevilja, delovala je razočaravajuće u ovom susretu i uspela je da uputi samo jedan udarac u okvir gola. Njihove nade za prolazak u poslednjih 16 opadale su tokom meča.

Jedina mrlja u ovoj večeri za Arsenal bio je povreda Sake, koji je asistirao kod gola Trosarda i morao napustiti teren nakon nezgodnog pada.

Arsenal je ojačao svoju poziciju na vrhu Grupe B sa devet bodova iz četiri utakmice i imaju šansu za kvalifikacije za eliminaciju. Francuski klub Lens je izgubio od PSV Ajndhovena rezultatom 1:0, što je omogućilo Arsenalu da se približi eliminaciji.

Trenutno Lens i PSV imaju po pet bodova, dok Sevilja ostaje na dnu grupe sa samo dva boda.

Nakon kontroverznog poraza Arsenala od Njukasl junajteda u Premijer ligi tokom vikenda, ova rutinska pobeda bila je neophodna za povratak samopouzdanja. Arsenal je dominirao tokom celog meča i Sevilja nije pružila ozbiljniji otpor.

Kai Havertz je propustio priliku da postigne gol za Arsenal već u drugom minutu, ali je šutirao pored gola.

Arsenal je stekao prednost u 29. minutu kada je Trosard iskoristio odlično dodavanje od Sake i postigao svoj drugi gol u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Saka je dodatno učvrstio vođstvo Arsenala u drugom poluvremenu spektakularnim udarcem izvan kaznenog prostora.

Uprkos nekoliko prilika za Havertza tokom meča, Arsenal nije uspeo da dodatno poveća prednost, ali je zadržao svoju dominaciju do kraja. Čuvar Arsenalovih vrata, David Raia, nije imao mnogo posla tokom meča, a jedino ozbiljno spašavanje izveo je u poslednjim minutama susreta.

Ova pobeda vraća Arsenal na pravi put u Ligi šampiona, a navijači tima sa severnog Londona nadaju se uspešnom nastavku takmičenja.