Arsenal ima sedam bodova više od pobede nad Brajtonom rezultatom 4-2

Arsenal ima sedam bodova više od pobede nad Brajtonom rezultatom 4-2

Bukajo Saka i Edi Nketija su postigli prve golove u svakom poluvremenu za Arsenal, pošto su u subotu pobedili 4-2 na gostovanju kod Brajton i Hov Albiona u poslednjoj utakmici Premijer lige 2022. i otvorili sedam. -bod prednosti na vrhu tabele.

Arsenal vodi na tabeli sa 43 boda, sa drugoplasiranim Mančester sitijem, koji je ranije tog dana imao remi od Evertona 1-1, na 36. i Njukasl junajteda, koji je remizirao 0-0 sa Lidsom, dva boda više od trećeg .

Saka je postigao pogodak nakon dva minuta, a Martin Odegaard je dodao još jedan pre odmora, pre nego što je Edi Nketiah pogodio odmah posle poluvremena kao da je završio sva tri boda za Tobdžije.

Međutim, gol Kaorua Mitome u 65. minutu bacio je Brajtonu spas i iako je Gabrijel Martineli postigao četvrti gol za Arsenal, Evan Ferguson je postigao 4-2 i postavio finiš na tribini.

Mitoma je mislio da je postigao 4-3 u 89. minutu, ali je gol odbijen nakon što je pregled VAR-a pokazao da je došao iz ofsajd pozicije, pošto su tobdžije držale da okončaju godinu pobedom.