Arnaldi eliminisao Ruda u Madridu

Arnaldi eliminisao Ruda u Madridu

Italijanski teniser Mateo Arnaldi nadigrao je Kaspera Ruda sa 6:3, 6:4 u drugom kolu i priredio svojevrsno iznenađenje eliminišući trećeg nosioca na turniru u Madridu.

Kasper Rud trenutno je četvrti teniser sveta, a kao treći nosilac na turniru u Madridu bio je slobodan u prvom kolu u kome je Mateo Arnaldi nadigrao Francuza Benoa Perea sa 2:1.

Mladi Italijan, koji je trenutno 103. na listi, odlično je ušao u meč i osvojio prvi brejk već na prvom servis gemu suparnika, da bi u finišu seta osvojio i drugi za vođstvo u meču.

U drugom je nastavio sa sigurnom igrom i osvojio brejk na drugom gemu Ruda za prednost koju je potom gotovo rutinski održao do konačne pobede.

U narednom meču Mateo Arnaldi srešće se sa Špancem Đaume Munarom sa kojim je do sada dva puta odmeravao snage i trenutno je nerešeno 1:1 u pobedama.

Zanimljivo je da je Arnaldi prošle godine jedno vreme trenirao sa prvim teniserom Novakom Đokovićem i potom u izjavama za medije naglasio da mu je srpski teniser veliki uzor i da pokušava da bude njegova mlađa verzija.