Arina Sabalenka osvojila prvu titulu od Australijan opena, pobedivši Džesiku Pegulu u Sinsinatiju

Arina Sabalenka osvojila prvu titulu od Australijan opena, pobedivši Džesiku Pegulu u Sinsinatiju

Arina Sabalenka osvojila je svoju prvu titulu od Otvorenog prvenstva Australije u januaru, pobedivši Džesiku Pegulu sa 6-3, 7-5 na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju u ponedeljak.

Sabalenka, koja je pre meča napredovala do 2. mesta na rang listi, nije izgubila set na putu do svoje 15. VTA titule. Nikada nije prošla polufinale u Sinsinatiju, izgubivši tri puta u tom kolu.

26-godišnja Sabalenka sada se može smatrati favoritkinjom na Ju-Es openu, koji počinje 26. avgusta u Njujorku. Beloruskinja je propustila Vimbldon zbog povrede ramena, a zatim se pre dve nedelje vratila na turneju u Vašingtonu.

U muškom finalu, prvoplasirani Janik Siner trebalo je da se u ponedeljak uveče suoči sa Frensisom Tiafoom.

Protiv Pegule, Sabalenki je trebalo 17 minuta da napravi vođstvo od 4-1 u prvom setu.

Pegula, koja je pet puta napravila duplu grešku, prvi put je napravila brejk servisa i izjednačila drugi set na 5-all, ali je Sabalenka osvojila naredna dva gema i završila meč od 1 sat i 14 minuta.

Šestoplasirana Pegula imala je težak put do finala. Nakon što je odbranila titulu u Torontu, Amerikanka je u petak odigrala dva meča zbog odlaganja zbog vremenskih prilika i imala je tri meča i tri seta. Njeno vreme na terenu premašilo je Sabalenkino za više od dva sata ulaska u finale.

Sabalenka se pridružila najbolje rangiranoj Igi Sviatek kao jedina igračica sa 10 ili više VTA titula od 2020. Pobedila je Svjontek u polufinalu Sinsinatija.