Argentina se plasirala u četvrtfinale Kopa Amerike, pobedila Čile sa 1:0

Argentina se plasirala u četvrtfinale Kopa Amerike, pobedila Čile sa 1:0

Posle gotovo 90 minuta potpune dominacije, Lionel Mesi i šampion Argentina su se plasirali u četvrtfinale Kopa Amerike nakon što je lopta završila ispred mreže tokom intenzivne borbe u utorak uveče. Lautaro Martinez je postigao odlučujući gol u 88. minutu, donoseći Albiseleste pobedu od 1-0 nad Čileom i plasman u narednu fazu takmičenja. Martinez je istakao da je uspeo da pretvori loptu u gol nakon što je stigla do njega, dok je Mesi svojim udarcem iz ugla omogućio da lopta dođe do mreže.

Argentina je dominirala u šutevima i udarcima iz ugla, vodeći sa 22-3 i 11-0, dok je Čile prvi put šutirao tek u 72. minutu. Mesi je bio blizu gola nekoliko puta tokom meča, ali je Bravo uspešno branio svoju mrežu. Argentina je uspela da nadigra Čile sa 17-0 u šutevima pre nego što je Ečeverija u 72. minutu pokušao da postigne gol, ali je njegov udarac odbranio Emiliano Martinez.

Timovi su se sastali na stadionu MetLife, pred više od 81.000 gledalaca, gde je Argentina demonstrirala svoju dominaciju. Mesi je pokazao svoje majstorstvo pred obožavaocima, a većina navijača je nosila dresove sa njegovim imenom i brojem. Bravo, najstariji igrač na turniru sa 41 godinom, imao je osam odbrana u ovom meču.

Između ostalih događaja, treba pomenuti i povredu Mesija koju je izazvao Suazo, kao i neuspeh Gonzalesovog udarca koji je Bravo odbranio. Argentina je završila prvo kolo Grupe A na vrhu tabele sa šest bodova, dok slede Kanada, Čile i Peru. Argentina će odmeriti snage sa Perujem u narednoj utakmici, dok će Kanada igrati protiv Čilea.