Maneova povreda zasenila pobedu Bajerna iz Minhena od 6-1

Maneova povreda zasenila pobedu Bajerna iz Minhena od 6-1

MINHEN – Očigledna povreda Sadija Manea uoči Svetskog prvenstva zasjenila je het-trik Serža Gnabrija u pobedi Bajerna iz Minhena nad Verderom iz Bremena u utorak u Bundesligi od 6:1, piše AP.

Mane je doprineo prvom golu Bajerna kada je njegov udarac blokirao saigrač Jamal Musiala da postigne gol, ali veče napadača Senegala nije potrajalo mnogo duže. Ukazujući na nelagodnost u desnoj nozi, skinut je u 20. minutu za Leroja Sanea.

Trener Džulijan Nagelsman rekao je za emiter Skaj da je Mane udaren u vrh potkolenice i da će imati rendgenski snimak kako bi ispitao problem.

Bremen je izjednačio ubrzo nakon otvaranja Musiale, ali su tri gola za šest minuta za Bajern završili šanse unapređenog tima. Gnabri je postigao pogodak pre nego što je Leon Gorecka prošao kroz zjapeću rupu u odbrani Bremena i dodao Bajernovu trećinu, a Gnabri je postigao 4-1 na asistenciju Sanea.

Gnabri je u velikom stilu završio svoj het trik u 82. izbegavajući tri defanzivca Bremena pre nego što je postigao pogodak između golmanovih nogu. Sedamnaestogodišnji Matis Tel prošao je kroz odbranu i postigao svoj treći gol u sezoni i Bajern šesti u utakmici.

Eric Makim Choupo-Moting je postigao gol u sedam uzastopnih utakmica za Bajern, ali je, kada je rezultat ostao pri 1-1, propustio priliku da postigne osam tako što je šutirao penal pravo u golmana Jiržija Pavlenku.

Bajern je povećao prednost na četiri boda u odnosu na drugoplasirani Frajburg, koji igra u sredu u Lajpcigu. Bremen je sedmi nakon što je morao da igra bez najboljeg strelca Niklasa Fullkruga.

Spor početak koštao je Borusiju Dortmund pošto je izgubila 2-0 od Volfsburga, koji je u nizu od osam utakmica bez poraza u ligi i kupu nakon problematičnog početka sezone.

Miki van de Ven je doveo Volfsburg u vođstvo u sedmom minutu, najbrže reagujući da je zakucao u korner na daljoj stativi kada je ostao bez traga. Raphael Guerreiro je zadržao Dortmund u igri tako što je izbio iz linije i zaustavio udarac Jakuba Kaminskog pre nego što je Niklas Sule pogodio stativu za Dortmund neposredno pre odmora. Volfsburg je odbio napade Dortmunda u drugom poluvremenu pre nego što je Lukas Nmeha postigao gol u nadoknadi vremena i završio potez koji je počeo kada se Julian Brandt iz Dortmunda okliznuo dok je kontrolisao loptu u odbrani.

Marko Rojs nije bio u timu za Dortmund jer se suočava sa izazovom da bude spreman za Svetsko prvenstvo pre nego što je selektor Nemačke Hansi Flik u četvrtak imenovao svoj tim. Reus se bavio povredom skočnog zgloba, a trener Dortmunda Edin Terzić je za Skaj rekao da Reus i dalje ima bolove.

Napadač Volfsburga Lukas Nmeha otišao je sa, kako je njegov trener nagovestio, povredom kolena. Nmecha se smatra kandidatom za mesto u nemačkoj reprezentaciji za Svetsko prvenstvo nakon što je prošle nedelje isključen Timo Verner iz Lajpciga.

Štutgart je pobedio berlinsku Hertu sa 2:1, nakon što je Konstantinos Mavropanos glavom pogodio pobednički gol u osmom minutu nadoknade. Japanski vezista Vataru Endo iznesen je na nosilima za Štutgart nakon što je ostao bez svesti u sukobu glavama sa protivnikom, što je dovelo u sumnju njegovo učešće na Svetskom prvenstvu. Štutgart je rekao da je Endo bio bez svesti na terenu, ali je kasnije reagovao u kolima hitne pomoći.

Bohum je uspeo da pobedi Borusiju Menhengladbah sa 2-1 nakon što je video pregled isključio izjednačenje Gladbaha za ofsajd, čime je Bohum u opasnosti od ispadanja dobio treću uzastopnu pobedu kod kuće.