Majnc u Bundesligi savladao Keln sa 5-0

Majnc u Bundesligi savladao Keln sa 5-0

MAINC, Nemačka (AP) — Pet različitih igrača dalo je gol za Majnc dok je u petak pobedio Keln sa desetoro igrača sa 5-0 kako bi ojačao svoju ponudu za mesto u Evropi u Bundesligi u petak.

Majnc je ostvario najveću prednost u pobedi za skoro tri godine i popeo se sa 11. na treće mesto na tabeli.

Keln je pao za dva mesta na deveto mesto.

Odbrambeni igrač Kelna Luka Kilijan je na pauzi savladao napadača Majnca Karima Onisivoa i dosudio je penal u 11. minutu koji je realizovao Markus Ingvartsen. Kilijan je ubrzo ponovo faulirao Onisiva kako bi sebi zaradio drugi žuti karton i drugo isključenje u 10 ligaških utakmica ove sezone.

Upornost se Majncu isplatila u 35. pošto je Dominik Kor postigao gol iz trećeg pokušaja nakon što su on i Ingvartsen svaki od njih blokirali šut.

Anton Štah je dodao treći gol neposredno pre poluvremena,

Keln je izbegao kaznu za još jednu grešku kada je golman Marvin Švebe rutinski izbio pravo u Onisivo, dozvolivši Anđelu Fulginiju da ubaci loptu u mrežu. Ali video pregled je pokazao da je pogodio Onisivoa u ruku.

Keln se kasno raspao kada je Aron Martin izveo slobodan udarac za četvrti gol Majnca i — nakon što je još jedan gol Majnca poništen zbog ofsajda — Onisivo je postigao gol i zaokružio impresivnu pobedu.