Anže prekinuo niz od 8 mečeva bez pobeda u Ligi 1

Anže prekinuo niz od 8 mečeva bez pobeda u Ligi 1

Anže i Sent Etjen se bore za golove u Ligi 1, a ipak se pokazalo da je njihovo takmičenje bilo zabavno, jer je Anže u subotu bio na vrhu sa 4-2.

Ibrahima Niane je u 69. minutu vratio domaćina Anže ispred bele tačke, a Bamba Dieng je prvu pobedu u devet prvenstvenih mečeva završio u dodatom vremenu.

„Čekali smo na ovu pobedu tako dugo“, rekao je Žan Eud Aholu, koji je takođe postigao gol za Anže. „Mnogo smo patili da bismo to dobili.“

Anže se pomerio na 14. u ukupnom poretku, izjednačivši se sa Sent Etjenom, ali sa boljom gol razlikom.

Zuriko Davitašvili je postigao dva gola, što je bio njegov peti gol u oktobru za Sent Etjen nakon het-trika.

Himad Abdeli je otvorio gol za Anže u sedmom minutu. Abdeli je kontrolisao centaršut laganim dodirom, a zatim driblingom pored Junisa Abdelhamida i završio potez iz neposredne blizine levom nogom.

Davitašvili je potom sa mesta pogrešno poslao golmana Gotjea Larsonera, a Aholu je postigao svoj prvi gol posle više od godinu dana.

Aholu — koji nije igrao prošle sezone u Strazburu i otišao u Anže — nije previše razmišljao kada mu se lopta vratila na noge unutar peterca i snažno je opalio.

Davitašvili je poravnao rezultat na 2-2 sa ivice terena u drugom poluvremenu krivim udarcem koji je odbio.

Visoko ocenjeno krilo se pridružilo iz Bordoa ovog leta dok se Sent Etjen pripremao za povratak u prvu ligu nakon dvogodišnjeg odsustva. Bio je član reprezentacije Gruzije koja je ovog leta stigla do finala Evropskog prvenstva i uznemirila Portugaliju Kristijana Ronalda.

Rems je kasnije bio domaćin Brestu, a Lil je otputovao u Lens na Derbiju Severa.

Lider Pari Sen Žermen putuje u nedelju u Marsej na najnoviji deo Le Classikuea, najveće utakmice u francuskom fudbalu.