Andrej Žakelj preuzeo Budućnost

Andrej Žakelj preuzeo Budućnost

Desetak minuta po završetku utakmice između Igokee i Budućnosti, koju je Igokea u osmom kolu ABA lige dobila bez problema, stiglo je saopštenje Budućnosti, a novi trener šampiona Crne Gore je Andrej Žakelj, strateg koji je u proteklom periodu bio trener SC Derbija.

„Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Košarkaškog kluba Budućnost doneta je odluka da mesto glavnog trenera plavo-belih preuzme Andrej Žakelj.

Slovenački stručnjak je karijeru počeo u Lastovki, potom vodio poljski Start Lublin, a onda se vratio u Sloveniju i bio na klupama Podčetrteka i Šentjura. Bio je pomoćnik Jurice Golemca u Primorskoj od kojeg je preuzeo brigu o ekipi i osvojio slovenački Kup 2020. godine!

Nakon Primorske, preuzeo je SC Derbi i već u debitantskoj sezoni u ABA ligi napravio sjajan rezultat. Prethodne sezone su popularni „studenti“ stigli do plej-ofa ABA lige gde su tesno izgubili od Partizana 2-1.

Na Superkupu ABA lige koji je održan u SC „Morača“, Žakeljeva ekipa je napravila neverovatno iznenađenje i savladala FMP, našu ekipu, Partizan i na kraju zasluženo podigla pehar.

Nadamo se da će Andrej vratiti ekipu na pobednički kolosek i na mesto gdje ovaj klub pripada, a to je u samom vrhu ABA lige i Evrokupa!

Andrej dobro došao!“, navodi se u saopštenju Budućnosti.