Amerikanke Pegula i Kiz ulaze u drugo kolo US Opena

Amerikanke Pegula i Kiz ulaze u drugo kolo US Opena

Treći nosioci Džesika Pegula i bivša finalistkinja Medison Kiz izborile su svoje karte za drugo kolo Ju-Es opena rutinskim pobedama u utorak koje su pojačale nade za domaćeg pobednika na poslednjem grend slemu ove godine.

Pegula je pobedila Italijanku Kamilu Giorgi sa 6-2 6-2 ubrzo nakon što je drugoplasirana Kiz pobedila Holanđanku Arantsu Rus sa 6-2 6-4.

Amerikanka nije osvojila Ju-Es open otkako je Sloun Stivens pobedila sunarodniku Kiz u finalu 2017. godine, ali Pegula je pokazala da je na korak do pobede.

„Mislim da se svi nadamo da ćemo pogoditi pravu formu u meču, posebno ako prođete kroz prvu nedelju pokušavajući da postignete taj korak u drugoj nedelji“, rekla je Pegula tokom intervjua na terenu na stadionu Artur Eš.

„Ali nikad se zapravo ne zna šta će se desiti. Tenis je tako svakodnevnica, možete se osećati sjajno jedne nedelje, a onda se možete osećati užasno sledeće. Tako da se samo trudite da zaista prođete kroz prvih nekoliko rundi i pokušate i svaki meč bude bolji.“

Pegula je pokazala vrhunski rad nogu i kretanje dok je napravila dupli brejk za vođstvo od 5-2 u prvom setu pre nego što je servirala sa držanjem do ljubavi koju je istakla oštrim bekhend vinerom niz liniju.

U drugom setu, Pegula je prva pogodila kada je iskoristila svoju sedmu brejk šansu u gemu od 26 poena koji je trajao 18 minuta da bi otvorila vođstvo od 3-2, a zatim je ponovo napravila brejk pre nego što je zatvorila na svoj servis uz držanje do ljubavi.

Na stadionu Louis Armstrong, Kiz je napravila dupli brejk za rano vođstvo od 3-0 na putu do otvaranja za 32 minuta.