Američki košarkaši pobedili Australiju u egzibicionoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu

Američki košarkaši pobedili Australiju u egzibicionoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu

Američki košarkaški tim ostvario je drugu uzastopnu pobedu u svojim pripremnim utakmicama za Olimpijske igre u Parizu, pobedivši Australiju rezultatom 98-92 u Abu Dabiju.

Entoni Dejvis je bio ključni igrač za SAD, postigavši 17 poena i uhvativši 14 skokova. Tajriz Haliburton je takođe bio zapažen sa nekoliko ključnih trojki u finišu utakmice koje su pomogle Amerikancima da sačuvaju prednost i osiguraju pobedu.

Devin Buker je doprineo sa 16 poena, dok su Entoni Edvards, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embiid dodali po 10 poena svaki. Džok Lendejl predvodio je Australiju sa 20 poena, uz 17 poena od Džoša Gidija i 14 od Dajsona Danijelsa.

SAD su dominirale u sredini treće četvrtine, stvarajući prednost od 24 poena, ali je Australija uspela da se vrati i smanji zaostatak na samo šest poena. Ključni trenutak bio je kada je Haliburton svojim trojkama vratio Amerikance na sigurno vođstvo od 92-80.

„Australija je bila izuzetno fizički i borbena“, izjavio je selektor SAD Stiv Ker nakon utakmice. „Ovo je bila dobra lekcija za nas, ali smo uspeli da zadržimo fokus i izvučemo pobedu.“

Ovim pobedama SAD su popravile svoj učinak na 2-0 u seriji pripremnih utakmica, pripremajući se za izazove koji ih očekuju na Olimpijskim igrama u Parizu. Kevin Durant je propustio drugu uzastopnu utakmicu zbog povrede lista, dok Derik Vajt, novi član tima, takođe nije bio u sastavu.

Sledeća utakmica SAD-a je protiv Srbije, zakazana za sredu u Abu Dabiju.