Alkaraz ulazi u četvrto kolo Australijan opena nakon povlačenja protivnika

Alkaraz ulazi u četvrto kolo Australijan opena nakon povlačenja protivnika

Španac Karlos Alkaraz plasirao se u četvrto kolo Australijan Opena nakon što se njegov protivnik, Šang Junčeng, povukao rano u trećem setu njihovog meča u trećem kolu. Alkaraz je vodio 6-1, 6-1, 1-0 kada je Šang, koji je već bio povređen, dao poziv posle samo 66 minuta igre.

Ovo je prvi put da se Alkaraz nalazi u drugoj nedelji Australijan Opena, a mladi španski teniser izrazio je posebno zadovoljstvo ovim uspehom. Njegov sledeći protivnik biće Miomir Kecmanović, koji je savladao prošlogodišnjeg polufinalistu Tomija Pola sa 6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7), 6-0.

Drugi događaji četvrtog kola u muškoj konkurenciji uključuju pobedu br. 9 Huberta Hurkacza nad 21. Ugom Humbertom, dok će vajld karta Artur Kazoo igrati protiv Hurkacza u narednom kolu.

U ženskoj konkurenciji, ukrajinska kvalifikantkinja Dajana Jastremska plasirala se u šesnaestinu finala pobedivši Emu Navaro sa 6-2, 2-6, 6-1. Ona će igrati protiv 11. Jelene Ostapenko, pobednice Otvorenog prvenstva Francuske 2017. godine.

Drugi mečevi ženskog četvrtog kola uključuju pobede Dženg Ćinven, Okean Dodin i Jasmine Paolini. Jastremska je izrazila sreću zbog plasmana u četvrtfinale i istakla je da je uživala u igri uprkos nervozi.

Australijan Open i dalje pruža uzbuđenje, a igrači poput Alkaraza i Jastremske ostvaruju značajne uspehe na ovom prestižnom turniru.