Alkaraz željan da povrati prvo mesto na svetskoj rang listi

Alkaraz željan da povrati prvo mesto na svetskoj rang listi

Skoro četvoromesečni boravak na marginama doveo je do toga da je Karlos Alkaraz izgubio prvo mesto na svetskoj rang listi od Novaka Đokovića i dok se Španac priprema za povratak na teren na Otvorenom prvenstvu Argentine kasnije u sredu, piše Rojters.

Alkaraz se popeo na vrh ATP rang-liste u septembru nakon što je osvojio svoju prvu grend slem titulu na Ju-Es openu, ali je rastrgan trbušni mišić tokom Mastersa u Parizu u novembru izbacio 19-godišnjaka iz igre.

Posle 20 nedelja na vrhu, Alkaraz je pao na drugo mesto u januaru kada je Đoković osvojio Australijan open, događaj koji je Španac morao da preskoči zbog povrede.

„Prošlo je dosta vremena (proveo sam) na prvom mestu“, rekao je Alkaraz, koji sezonu počinje u Buenos Ajresu protiv srpskog Lasla Đerea u drugom kolu.

„Sada mi je cilj da povratim broj jedan i da dam sve od sebe na ovim turnirima da se vratim na taj broj. Tražim to.“

Alkaraz nije želeo da postavlja prevelika očekivanja na sebe na svom prvom turniru od novembra.

„Osećam se odlično. Navikavam se na ove uslove, da igram sa najboljim igračima, tako da se trenutno osećam dobro“, rekao je on.

„Teško mi je igrati svoj prvi turnir posle dugo vremena, posle četiri meseca.“

„Tako da će biti jako, stvarno teško osvojiti turnir ili biti blizu pobede. Nadam se da ću osetiti da sam u redu sa povredom, sa svojim telom i pokušati da igram dobro.“