Alkaraz sprečio Evansa da se plasira u četvrto kolo US Opena

Alkaraz sprečio Evansa da se plasira u četvrto kolo US Opena

Branilac titule Karlos Alkaraz pobedio je u subotu Britanca Danijela Evansa sa 6-2 6-3 4-6 6-3, preživevši svoj prvi pravi izazov na ovom Otvorenom prvenstvu SAD u trećem kolu, prenosi Rojters.

Španac u prvom nosiocu prošao je kroz prve mečeve na Flušing Medousu i isprva se pojavio na putu za još jednu laku pobedu, ali je morao da pronađe svoju najbolju formu nakon što se Evans vratio u trećem setu. Zatim igra Italijana Matea Arnaldija.

Alkaraz je prošao kroz prvi set kao teretni voz, pobedivši u prva četiri gema, a 26. nosilac Evans nije uspeo da iskoristi nijednu od svoje tri brejk lopte u osmom gemu.

Evans je zaurlao dok je slomio Alkaraza nepovratnim bekhendom niz liniju u drugom gemu drugog seta, ali je Španac odmah uzvratio i Britanac je pomogao svom protivniku da napravi još jedan brejk u petom.

Alkaraz je ponovo slomio Evansa dobro izvedenim drop šotom i zatvorio drugi set. Međutim, Evans je podigao svoj nivo u trećem setu, kanališući svoju frustraciju u sjajan gem sedam gde je napravio brejk bekhend vinerom.

20-godišnji Alkaraz je iskoristio svoju superiornu brzinu i agilnost da ukroti Evansa, 13 godina starijeg od njega, u četvrtom setu, klizeći napred-nazad duž osnovne linije pre nego što je prekinuo sa uzvišenim forhend vinerom u šestom gemu.

Završio je zabavni okršaj sa forhend vinerom, jednim od 27 u meču, što je izazvalo odobravanje oduševljene publike na stadionu Arthur Ashe.