Alkaraz pobedio Štrufa i osvojio uzastopne titule u Madridu

Alkaraz pobedio Štrufa i osvojio uzastopne titule u Madridu

Drugi svetski broj Karlos Alkaraz pobedio je Jan-Lenarda Štrufa sa 6-4 3-6 6-3 u finalu Otvorenog prvenstva u Madridu u nedelju da bi odbranio prošlogodišnju titulu i osvojio svoj četvrti trofej ATP turnir godine i njegov deseti ukupno.

Alkaraz, kome je početak sezone bio težak zbog povreda, vratio se u najbolju formu prošlog meseca i osvojio Barselona Open drugu godinu zaredom.

U Madridu, 20-godišnji Španac je morao da igra svoj najbolji tenis da bi pobedio nemilosrdnog Štrufa u tri seta u prepunoj Kaha Magici.

Alkaraz je uživao u startu meča iz snova, slomio je Štrufov servis u prvom gemu. Nemac je uzvratio i vratio uslugu u četvrtom, ali je Španac napravio još jedan brejk i zatvorio set sa 6-4.

Agresivni riterni Štrufa pomogli su mu da požuri do vođstva od 3-0 u drugom setu, koji je poveo sa 6-3, ali se Alkaraz probudio u trećem, brejkom i poveo sa 3-1 i poveo sa 6-3.

Pobeda je bila četvrti ATP masters 1000 trofej za Alkaraza, koji je prošlog septembra postao najmlađi broj jedan na svetu kada je osvojio Ju-Es open.