Alkaraz ide u polufinale Kraljičinog klupskog šampionata pobedom nad Dimitrovim

Alkaraz ide u polufinale Kraljičinog klupskog šampionata pobedom nad Dimitrovim

Najbolji nosilac Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Kraljičinog klupskog šampionata pobedom od 6-4 6-4 nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim u petak, dok se Španac zagreva za Vimbldon.

Drugi broj sveta igra na travi prvi put od kada je prošle godine izašao iz četvrtog kola Vimbldona, jer se aklimatizovao na površinu i pobeda je bila njegov najbolji učinak ove nedelje.

„Pokret po travi, pokušavam da se krećem lagano i dobro“, rekao je Alkaraz za Bi-Bi-Si. „Gledao sam najbolje igrače na svetu, pokušavajući da ih malo imitiram. I mislim da sam dobro prošao.“

„Ja sam momak koji tako brzo uči… Igram na tako sjajnom nivou i osećam se zaista, zaista ugodno igrajući na travi.“

On će se suočiti sa Amerikancem sa velikim servisima Sebastijanom Kordom, koji je pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6-4 7-6(1) i produžio svoj debi za kraljicu.

Sedmi nosilac Australije Aleks de Minaur bio je prvi igrač koji je izborio plasman u polufinale, zadržavši Francuza Adrijana Manarina u pobedi 6-4 4-6 6-4.

De Minaur će se u subotu suočiti sa drugim nosiocem Dancem Holgerom Runeom nakon što je 20-godišnjak pobedio Italijana Lorenca Musetija sa 6-4 7-5.

Alkaraz, koji je proučavao Endija Mareja i Rodžera Federera kako bi poboljšao svoj tenis na travi, imao je 10 vinera u prvom setu do četiri Dimitrova, ali je zaostao za bivšim Kraljičinim šampionom sa 3-0 u drugom pre nego što je pronašao svoj ritam i vratio se u pobedu.

„Očigledno su mi dva meča pre (petak) mnogo pomogla“, rekao je 20-godišnji Alkaraz.

Korda je, u međuvremenu, udobno prošao pored petog nosioca Norija u taj-brejku, a Britanac je duplo grešio i izgubio rezultatom 4-0.

„Igram jako dobro na travi i osećam se veoma prijatno“, rekao je Korda. „Samo uživam.

„To je sjajno mesto. Igrao sam sa nekim zaista dobrim igračima ove nedelje. Definitivno ću kliknuti.“

Rune je u prvom setu zaostajao za Musetijem sa 4-1 pre nego što je dobio tretman na desnom zglobu tokom medicinskog tajm-auta, a 6. teniserka sveta nije izgubila još jedan gem u setu.

Museti je takođe snažno udario Runea iznad glave.

„Ovo mi samo daje vatru u stomaku da ga još više pobedim“, rekao je Rune. „Super sam srećan što sam ga pobedio. Dobar je osećaj. Ja sam u polufinalu. On nije.“