Alkaraz dominira nad Lajovićem, Andreesku savladala Kenin u Majamiju

Alkaraz dominira nad Lajovićem, Andreesku savladala Kenin u Majamiju

Karlos Alkaraz je pobedio Srbina Dušana Lajovića sa 6-0 7-6(5) kako bi održao odbranu titule na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u nedelju, dok je Kanađanka Bjanka Andreesku savladala Amerikanku Sofiju Kenin u uzastopnim setovima, prenosi Rojters.

Španski tinejdžerski fenomen osvojio je Indijan Vels i ponovo preuzeo prvo mesto na rang listi prošle nedelje i zadržao zamah na stadionu Hard Rok pošto je izbacio 26 pobednika kako bi organizovao meč četvrtog kola sa polufinalistom Australijan opena Tomijem Polom.

„Uvek smatram da morate ići na to“, rekao je on za Tennis Channel posle meča. „To sam sebi rekao u (tim) teškim trenucima.“

Bivša šampionka Otvorenog prvenstva SAD Andreesku iskoristila je svoj moćni servis da sruši Kenina rezultatom 6-4 6-4.

„Definitivno uživam u izazovu“, rekla je ona u televizijskom intervjuu. „Ove pobede su definitivno slatke i imao sam mnogo teških mečeva protiv Sofije.“

Ranije u nedelju, Danac Holger Rune poslao je preko sedam asova i 27 vinera da zaustavi Argentinca Dijega Švarcmana sa 6-4 6-2. Sedmi nosilac će se prvi put u četvrtom kolu suočiti sa Amerikancem Tejlorom Fricom.

Kasnije u nedelju, drugi nosilac Otvorenog prvenstva Australije, Arina Sabalenka, igra protiv 31. nosioca Mari Bouzkova, a prošlogodišnji, dva puta vicešampion na grend slem turnirima, Kasper Ruud, treći nosilac, igra protiv Holandije Botićem van de Zandšulpom.