Aleksandar Zverev stiže u finale Otvorenog prvenstva Francuske

Aleksandar Zverev stiže u finale Otvorenog prvenstva Francuske

Aleksandar Zverev je pobedom od 2-6, 6-2, 6-4, 6-2 nad Kasperom Ruudom u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske osigurao plasman u svoje drugo veliko finale u karijeri. Zverev, četvrti nosilac turnira, prekinuo je svoju seriju polufinalnih poraza na Rolan Garosu, savladavši Ruuda koji ga je eliminisao prošle godine.

Zverev će se u finalu suočiti sa trećim nosiocem, Karlitosom Alkarazom, koji je u dramatičnom meču eliminisao Janika Sinera rezultatom 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. Ovo će biti Zverevov drugi pokušaj osvajanja grend slem titule, nakon što je bio vicešampion na US Openu 2020.

Uoči meča, iz Berlina je stigla vest da je Zverev postigao vansudsku nagodbu sa bivšom devojkom Brendom Pateom, koja ga je optužila za nasilje tokom svađe 2020. godine. Okružni sud u Berlinu je okončao suđenje uz saglasnost svih strana, a Zverev nije morao da se pojavi na sudu. Njegovi advokati su istakli da nije utvrđena nikakva krivica.

Ruud, trostruki grend slem finalista, pokazao je jak početak u prvom setu, ali je njegov nivo igre opao u nastavku meča. Nakon što je napravio dva brejka u prvom setu, nije uspeo da iskoristi nijednu šansu do kraja meča. Tokom trećeg seta, Ruuda je posetio lekar, ali nije bilo jasno šta nije u redu.

Na kraju, Ruud nije pružio svoj uobičajeni otpor, a Zverev je iskoristio priliku da preuzme kontrolu nad mečom i obezbedi pobedu. Na mreži nakon meča, nije bilo rukovanja između dvojice tenisera.

Finalni meč protiv Alkaraza biće prilika za Zvereva da osvoji svoju prvu grend slem titulu i potvrdi svoju dominaciju nad španskim teniserom, protiv kojeg vodi sa 5-4 u međusobnim duelima.