Zelenović ministru Malom: Do tog BDP-a dolazite s naduvanim cenama i radovima koji koštaju do 10 puta više

Zelenović ministru Malom: Do tog BDP-a dolazite s naduvanim cenama i radovima koji koštaju do 10 puta više

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović rekao je danas u Skupštini Srbije da je sve što su poslanici čuli od ministra Siniše Malog – neistina.

„Neistina je sve što smo čuli od Malog. Vi ste ovde ponizili Skupštinu, jednako kao i građane, ali i fakultete imenujući onog Bokana u savet Filološkog fakulteta. Uspeli ste u kratkom vremenu da lažno prikažete kako je veliki BDP, a nećete da kažete istinu: da do tog BDP dolazite sa naduvanim cenama i sa radovima koji koštaju od tri do 10 puta više“, naglasio je Zelenović komentarišući predloge zakona.

Osvrnuo se i na auto-put kod Šapca, koji je, prema njegovim rečima, dobar, ali je njegova cena daleko od toga.

„Ovaj auto-put kada ste dolazili na 15. rođendan SNS u Šabac je zaista dobar auto-put, dobar je most, stigne se 45 minuta od Šapca do Beograda, i koriste ga svi Šapčani. Nemojte misliti da neko normalan može da ima nešto protiv auto-puteva, ali možemo protiv cene“, naglasio je Zelenović.

On kaže da, kada je taj auto-put projektovan 2011. godine da je koštao 90 miliona evra.

„Za put od 21 kilometra 60 miliona, i 30 miliona evra za most, pitajte Drobnjaka iz Puteva Srbije, ako mi ne verujete, ja sam gledao taj projekat. Taj put čekaju Šapčani 12 godina, a čekali su ga jer su ‘pogrešno’ glasali, odnosno nisu glasali za Vučića i za SNS. Pa pošto nisu glasali, nisu mogli ni da dobiju put“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, sada taj put košta „tri puta više nego što mu je cena“.

„Stadion u Leskovcu košta 10 puta više nego što mu je stvarna cena. I onda vi kažete – naš BDP je 68 milijardi! Podelite ga sa 10, pa ćete dobiti koliki je naš stvarni BDP. To javno obmanjivanje građana služi da nam se poveća kreditni rejting, da bismo mogli više da se zadužujemo. To je jedina mantra koju ovde vodi ministar Mali, pokušavajući da kreira nekakav društveni razvoj da bi mogao lakše da se zadužuje“, naglasio je Zelenović.