Vučić zamolio EU da razmotri zabranu uvoza ruske nafte

Vučić zamolio EU da razmotri zabranu uvoza ruske nafte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Evropske političke zajednice u Pragu još je jednom zamolio EU da razmotri odluku o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju.
Kako Tanjug saznaje Vučićev zahtev snažno su podržali bugarski predsednik Rumen Radev i grčki premijer Kirjakos Micotakis, a nemački kancelar Olaf Šolc je pažljivo slušao .

Na panelu o energetici, ekonomskoj situaciji i klimatskim promenama on je izneo problem Srbije kada je reč o odluci EU da Srbija ne bude izuzeta iz sankcija za rusku naftu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas u Pragu na Okruglom stolu o energetici, klimatskim pitanjima i ekonomskoj situacija, a uoči početka istakao je da će kao i na svakom mestu zastupati pozicije Srbije.

„Lideri na okupu pred početak diskusije o najbitnijim pitanjima koja opterećuju ceo svet. Kao i na svakom mestu, zastupaću pozicije Srbije ozbiljno i odgovorno, jer je to jedini pravi put i pristup za rešavanje sve većih problema u Evropi“, napisao je Vučić na instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ uz zajedničku fotografiju učesnika.