Vučić: Za oko 20 dana počinje proizvodnja električnih automobila u Kragujevcu

Vučić: Za oko 20 dana počinje proizvodnja električnih automobila u Kragujevcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će naredne dve nedelje biti važne za Srbiju u pogledu poseta i najavio da će za oko 20 dana početi proizvodnja električnih automobila u Kragujevcu.

Vučić je najavio da će Samit evropske političke zajednice biti održan 18. jula u Londonu, a da 19. jula očekuje važne posete.

„Očekujem da ću predstavnike najvećih evropskih država u narednih mesec dana da ugostimo u Beogradu“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je danas najavljena najveća luksemburška investicija u Srbiji.

„Verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta“, rekao je Vučić i dodao da će Srbija biti spremna za otvaranje Klastera 3 i da se kandiduje za dobijanje prvih finansijskih tranši.

Povodom izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se Srbija naoružava, Vučić je rekao da se Srbija naoružava više nego što bi Kurti voleo, a manje nego što bi Srbija volela.

On je dodao da jedino Kurti na Balkanu „čezne za ratom“.

„Njegovi snovi su ratovanje, a moji snovi su uspešna i napredna Srbija“, rekao je Vučić i najavio da će Srbija nastaviti ulaganja u svoju namensku industriju, kako bi bila faktor odvraćanja.