Vučić: U narednih sedam do deset dana donaćemo važne odluke

Vučić: U narednih sedam do deset dana donaćemo važne odluke

„Mi ćemo u narednih sedam do deset dana donositi važne odluke, sa kojima ćemo upoznati građane i verujem da ću tokom naredne nedelje se obratiti i sa nekim merama i odlukama važnim za budućnost Srbije“, naglasio je Vučić.

Predsednik Vučić je danas imao brojne bilateralne susrete, na kojima su ga pitali za govor ruskog predsednika Vladimira Putina. Kaže i da su brojni ruski mediji tražili razgovor sa njim, ali da nije mogao da govori dok ne čuje govor ruskog predsednika.

„Nije teško za pretpostaviti šta će predsednik Putin u generalnim okvirima da kaže. Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gde su granice i hoćemo li ići posle izvesnog vremena, a možda već za mesec dana ili dva, u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata“, naglasio je Vučić.

„Za sve nas koji smo mali i koji bismo da budemo sigurni i da građanima obezbedimo sigurnost, za nas ne postoje lepe i lake vesti i očekujem da sve što budemo videli u narednom periodu bude dalje usložnjavanje odnosa između Zapada i Ruske Federacije, ali i između Zapada i NR Kine“, dodao je Vučić.

Ukazao je da će sutra imati susret i sa ministrom spoljnih poslova Kine što je, kako kaže, izuzetno važan sastanak.

„Danas smo ih imali mnogo, trudimo se da za Srbiju izborimo neku racionalnu poziciju, ali…“, poručio je Vučić.