Vučić: Stručni timovi će odlučiti da li uvoditi dodatne epidemiološke mere

Vučić: Stručni timovi će odlučiti da li uvoditi dodatne epidemiološke mere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će stručni timovi doneti odluku da li će biti uvođene dodatne mere u borbi protiv koronavirusa i dodao da „moramo da živimo i razvijamo ekonomiju“.

„Tu je i lična odgovornost, pre svega u vakcinaciji a onda i u svemu drugom. Ono što smo mogli da uradimo, uradili smo najbolje“, kazao je Vučić na početku radova na izgradnji fabrike za proizvodnju kineskih vakcina u Zemunu.

Predsednik je istakao da je njemu savest mirna zbog načina na koji se vodi borba protiv epidemije i da se on ponaša odgovorno i ozbiljno.

On je naveo da deo javnosti kritikuje vlast u Srbiji kada se govori o epidemiološkim merama, a onda i traži da se one uvedu.

Predsednik Vučić izjavio je da ne razume šta želi organizacija Ujedinjeni protiv kovida jer je samo u nekoliko dana od države tražila primenu potpuno oprečnih mera u sprečavanju širenja pandemije.

„Pre nekoliko dana su pričali da ćemo da donosimo mere da izbegnemo ustanak 11. septembra. A onda su tražili od nas da uvodimo mere. Šta vi ljudi hoćete? Ako uvodimo mere, onda sputavamo političke slobode a ako ne, onda smo krivi za širenje korone“, rekao je Vučić.

On je rekao da je ta optužba nepravedna jer je vlast „obezbedila bolnice, lekove, vakcine“ i povećala plate za medinske radnike.

„A nisu krivi oni koji se nisu vakcinisali i širili pometnju?“, upitao je on.