Vučić: SNS mora da se menja i pripremi za izbore, promene u vladi po dubini

Vučić: SNS mora da se menja i pripremi za izbore, promene u vladi po dubini

Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedna od njegovih najvećih briga Srpska napredna stranka koja mora da bude u stanju da se pripremi za odsudne izbore krajem 2026. ili početkom 2027. kao i da podržava najavljenu rekonstrukciju vlade sledeće godine i da to treba da se učini po dubini.

„Rekao mi je Miloš Vučević hoćemo li da podržimo rekonstrukciju sledeće godine vlade. Rekao sam mu da ti to ne tražiš, mi bismo to o tebe tražili. Kao obični članovi stranke, kao neko ko ovu stranku voli najviše na svetu. Tražili bismo to od tebe po dubini. Od predsednika opština, gradonačalnika, direktora preduzeća do članova vlade. Mnogi su svoje loše lice pokazali od trenutka kada su ponovo izabrani. Pomislili su, evo im ponovo četiri godine prilike da oni lepo žive, a da ne rade ništa“, rekao je Vučić.

Govoreći na proslavi 16 godine od osnivanja SNS u Vršcu, Vučić je poručio naprednjacima da ako se ne promene u kratkom roku neće imati šanse za uspeh na sledećim izborima.

„Moraćete sami da kažete hvala onima koji brinu samo o sebi, koji se lepo slikaju na televiziji, ali jedino što brinu i o čemu brinu su oni sami, a ne narodi i ljudi koji su ih izabrali. Moraćete da im se zahvalite. Moraćete da se zahvalite onima koji nikada nemaju vremena za vas, koji ne mogu da se odazovu na telefonski poziv, koji ne mogu da razgovaraju sa vama, koji ne mogu da sede sa vama, jer su strašno zauzeti, a zauzeti su time što će opozicionoj štampi da govore loše o onima koji su protiv njih unutar naše stranke“, rekao je Vučić.