Vučić: Situacija na KiM je izuzetno teška, Kurti ne želi mir

Vučić: Situacija na KiM je izuzetno teška, Kurti ne želi mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da ljudi koji guraju zemlju napred uvek su izloženi podsmehu i nipodaštavanju.

„Ja svake godine 4. avgusta odem na neko mesto. Prijedor je bio jedno od prvih mesta gde su sprske izbeglice mogle da stanu, odmore i okrepe se. Ja se ponosim Prijedorom i srpskim rodom, za mene je Prijedor jednako kao i Banja Luka, Beograd, Leskovac i druga mesta. Lepši su i od Berlina i Pariza. A u Parizu i Berlinu sam bio više puta nego svi drugi predsednici zajedno. Sa Makronom razgovaram kada mi je to potrebno“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je dobio važan poziv o kojem ne može da govori.

„Do kraja godine očekujem velike i važne razgovore sa zemljama zapadne Evrope. Imaću i veliku posetu Kini u oktobru, zbog projekta Pojas i put. Očekuje se i dolazak Putina. Čeka me i put u Mađarsku, a onda i još jedna važna poseta o kojoj ne mogu da govorim, a gde će biti svi lideri iz regiona“, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da njega sa Zapada ne optužuju za kriminal, već zato što čuva srpski narod.

„I u Srbiji, i na KiM, i u RS. Jel to sramota, jel treba da se izvinjavam kao jedan od mojih prethodnika. Ja ne mislim da je srpski narod kriv za sve. Imamo mi svoje krivice, i o tome da govorimo otvoreno, i da poštujemo tuđe žrtve. A da nas kao na povocu neki vodaju da se izvinjavamo, a da nemamo ulicu Jasenovačkih žrtava… Teško je političkom veteranu koji zna šta su pritisci, teško je pretiti. Ja nisam imao Skaj, i nikada nisam razgovarao time. Govore da sam ucenjen, a uvek polaze od sebe prvo“, naveo je Vučić.