Vučić se sastao sa delegacijom američkih senatora

Vučić se sastao sa delegacijom američkih senatora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin. Osim tog sastanka, predsednik Vučić danas će imati niz sastanaka.

Predsednik Vučić je rekao da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa.

„Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva“, napisao je Vučić.

Drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije predsednik Vučić sastaće se sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije imao mnogo važnih sastanaka, poput sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom, specijalnim izaslanikom Stjuartom Pičom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, kao i predstavnicima Evropske centralne banke. 

U planu su i sastanci sa predsedavajućm Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.