Vučić: Bez saglasnosti naučne zajednice nećemo ući u projekat Jadar

Vučić: Bez saglasnosti naučne zajednice nećemo ući u projekat Jadar

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na sastanku sa predstavnicima naučne zajednice o projektu Jadar da diskusija treba da bude ozbiljna, odgovorna i zasnovana na naučnim činjenicama, na znanju i obrazovanju, kao i da bez saglasnosti naučne zajednice neće ni biti pokrenut taj projekat.

„Zato vas molim, imamo gotovo dve godine za jednu široku raspravu, ozbiljnu, temeljenu raspravu i da na osnovu vaših zaključaka u mesecima koji dolaze možemo mi da donosimo određene zaključke. Bez vaše saglasnosti, bez ozbiljnije saglasnosti naučne zajednice ne pada nam na pamet da u krajnjoj instanci uopšte ulazimo u projekat“, naglasio je Vučić u uvodnom obraćanju u Palati Srbija. Dodaje da je to važna stvar koju država saopštava.

„To je naš zajednički zaključak i sa predsednikom vlade i sa predsednicom Narodne skupštine, mislimo da tim izražavamo i većinu koju predstavljaju ljudi u ovoj zemlji, ali mi stvari moramo da rešavamo razgovorom, znanjem i činjenicama i ničim drugim“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da i on ima još strahova u vezi sa tim projektom i bojazan od različitih stvari, iako zna da nije moguće da sve saznamo unapred, kao i da svaki takav projekat otvara i poteškoće i nosi sa sobom brojne nejasnoće. „I ne možemo sve ni da znamo u napredu itd. Šta je to na čemu insistiramo? Kakve su to garancije koje tražimo od onih koji budu učestvovali u tom poslu? Šta je to čime mi možemo da doprinesemo? Možemo li ili je to nemoguće za nas? Dakle imamo sada mnogo vremena“, rekao je Vučić.